Στιγμές από την εξαιρετική βραδιά Γευσιγνωσίας Χειροποίητων Ζυμαρικών που διοργανώθηκε από το μοναδικό και πάντα φιλικό εστιατόριο OROSCOPO, και την HARCOS ΕΠΕ . Το εστιατόριο OROSCOPO, ένα εστιατόριο σύμβολο για την ελληνική γαστρονομία με πάνω από 35 χρόνια ιστορίας και εξαιρετικά ανήσυχους και δημιουργικούς ιδιοκτήτες (Δημήτρης, Ζαφείρης, Γιάννης) φίλους για 4 και πλέον δεκαετίες, πρωτοπορεί ξανά. Προσφέρει στους καλεσμένους του μοναδικές γαστρονομικές συγκινήσεις αφού …εκτός του εξαιρετικού φαγητού, φροντίζει να δημιουργεί μοναδικές θεματικές βραδιές, διασκεδάζοντας μας αλλά και ενημερώνοντας μας ταυτόχρονα , για θέματα γαστρονομίας και πολιτισμού.

Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στα ζυμαρικά και στην ιστορία τους. «Γιατί θεωρούνται τα ζυμαρικά ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα τρόφιμα στην ανθρώπινη ιστορία?, ποια τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν νικητή?, γνωρίζατε ότι σε οικονομικούς όρους μιλάμε για μια βιομηχανία 20 και πλέον δισεκατομμυρίων € τον χρόνο? Ξέρατε ότι οι έλληνες τελικά το μετέφεραν στην Ιταλία?, γνωρίζατε ότι τα μακαρόνια χρησιμοποιούνταν και ως κόλλυβα για να «μακαρίζουν» τους νεκρούς από εκεί και το όνομα «μακαρόνια»? τέλος γνωρίζατε ότι οι έλληνες έχουμε πάνω από 70 καταπληκτικά, μοναδικά είδη ζυμαρικών από κάθε μεριά του ελληνισμού
(συμπεριλαμβάνουμε Κύπρος , πόντος) ? κι όμως τέτοια πληροφόρηση απήλαυσαν οι 60 προσκεκλημένοι μεταξύ «αχλαδιού και τυριού» στο εστιατοριο Oroscopos…
Το Menu περιλάμβανε:
Δροσερή πατατόσουπα με σελινόριζα και μαριναρισμένο σολομό σε ελαιόλαδο και λάιμ
Πελοποννησιακά ελαιόλαδα αρωματισμένα με (τρούφα, σοκολάτα, πορτοκάλι, θυμάρι, λαιμ, σκόρδο, δενδρολίβανο, λεβάντα κλπ)
Πολλά είδη ελληνικών αρωματικών ξυδιών ( μύρτιλο, φράουλα, ροδι, σύκο, αχλαδιού, λευκού βαλσαμικού, πετιμέζι, λιαστής σταφίδας κίτρου κλπ)
Ποικιλία ορεκτικών
«Πειραγμένος» κολοκυθοκεφτές μεσος γιαούρτης
Πίτσα τρούφας με ρόκα & παλαιωμένη παρμεζάνα,
Τραγανό «παστέλι γαρίδας με σος ούζο,
μέλι και σε πετίτ σαλάτα

Τέλος απήλαυσαν τριλογία γλυκών (τάρτα πικρόσοκολάτας, μιλφέιγ, και παραδοσιακό πολίτικο εκμέκ συνοδευόμενα με ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ απόσταγμα από την Αρχαία Ολυμπία, φτιαγμένο με πολύ αγάπη όπως είναι το
χρυσόχρωμο τσίπουρο Μαρκόγιαννη παλαιωμένο σε βαρέλι!!!! Ακλούθησαν τα «απαραίτητα» πούρα κλπ

Φοβερό εστιατόριο, φιλόξενοι ιδιοκτήτες, θεσπέσιο φαγητό, εξαιρετικοί καλεσμένοι…….
Τι πανέμορφος και ολοκληρωμένος τρόπος να απολαύσεις ένα γεύμα με φίλους δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες ζωής!!!
ΝΑ το ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ …..

“Γευστική ξενάγηση” από τον Dimitris Karagiannis HARCOS ΕΠΕ και την Αντωνία Χριστοπούλου Οινοποιείο Μαρκόγιαννης. Φωτογραφική επιμέλεια και βίντεο (θα παρουσιαστεί σύντομα) White Studios και Αντώνης Χαντζινικολάου.